Senaste blogginlägg i vår blogg

Bli först att läsa våra nyheter!

Hubbe

04.07.2024

Här har vi Hubbe som kommer och säger hej när jag är och fyller vattenkaren 🥰

Vi hälsar Fraggel välkommen hem igen! I lördags kom han hem igen efter sin vistelse på prövningen i Skåne. Äldre och betydligt mycket större än när han åkte i augusti men fortfarande samma lugna och trevliga kille. Ska bli spännande att se hans avkommor i framtiden.
Vi blev glatt överraskade med uppvaktning med fin och god tårta samt...

Fraggel

16.03.2024

Idag har vi varit i Skåne, på prövningsstationen i Gunnarp. Visningsdag av auktionstjurarna. Vi fick även ta emot pris för Bästa tjur i rasen. Så himla roligt!! Så här ser Fraggel ut idag.

Kalvar

20.01.2024

Nu har vi fått ett gäng nya fina kalvar! Det började i december och sedan har det kommit någon lite då och då. Först ut nu blir det kalvar efter seminfäder. Emil, Elit, Erebro, Ludde och Harley kalvar har vi fått hittills. Pigga och glada små liv.

Djur till salu

15.08.2023

Har nu lagt upp bilder och lite uppgifter på de dräktiga kvigorna vi har till salu. Vi har även årstjurar och kvigor till försäljning.

Här har vi 587 Fraggel. Han är vår tjur som ska till köttrasprövningen i Gunnarp i år. Han är efter semintjuren Elit och mor är 615 Fabbiola. Han är född 2022-12-23. Förra veckan var det veterinärbesiktning och i halva augusti bär det av till Skåne för killen.

Här har vi 585 Edelweis som är efter Corevette och hennes mor 393. Hon är med på elitauktionen på Simmentalförenings sommarfest, som är på lördag 15/7. Hon är 200 dagars vägd och hennes vikt är 317 kg.

Nu har vi precis tagit emot vår nya tjur, Fernando av Prästkullen, som kommer från prövningen i Skåne. Välkommen till oss! Ska bli spännande att se avkommor efter denna stiliga kille. Vi önskar även de nya ägarna till våra tjurar ett stort lycka till och att det blir fina kvalar efter dessa.

Nästa helg ska det bli roligt att få åka till Gunnarp och titta på fina tjurar. Vi får spana in de tjurarna som vi skickade dit i augusti. De har alla tre klarat sig, spännande och se om de känner igen oss. Här hemma är vi på sluttampen i kalvningssäsongen. Vi har bara några få kvar att invänta. Vi har...